Linkbuilding strategieën die echt werken in 2022

Linkbuilding strategieën, welke werken echt in 2022? oit een blog gelezen over strategieën voor linkbuilding, de strategieën geprobeerd, alleen om te krijgen:

Geen reacties, of  Reacties waarin u wordt gevraagd om voor links te betalen?
Het wordt zo erg dat de meeste mensen die aan SEO doen, linkbuilding als een onmogelijke prestatie hebben verklaard.

Waarom is linkbuilding het meest pijnlijke onderdeel van SEO?

Vooral omdat het moeilijk is om het op schaal te doen, omdat het iets vereist dat niet schaalbaar is: relaties opbouwen.

Het bouwen van backlinks is niet het leukste aan SEO.

Maar het is een hoeksteen van best practices voor SEO . Gelukkig is het niet zo onmogelijk om te doen als je denkt.

We hebben niet allemaal lange lijsten met branchebrede connecties om onze inhoud meteen een boost te geven. Maar je kunt en moet ze bouwen. In feite zullen ze de hoeksteen zijn voor het schalen van backlinks.

In plaats van de beste technieken te herhalen die je waarschijnlijk al 100 keer hebt gelezen, hebben we besloten om mensen die succesvolle websites runnen te vragen welke technieken voor hen echt hebben gewerkt

Met behulp van deze (white-hat) methoden hebben onze deskundige SEO’s duizenden backlinks van hoge kwaliteit gebouwd, wat direct bijdraagt ​​aan de groei van een inkomend kanaal met grote impact.

In dit bericht gaan we 9 van de meest succesvolle strategieën voor linkbuilding van professionele marketeers bespreken. Linkbuilding-strategieën die u daadwerkelijk kunt gebruiken.

Linkbuilding strategieën die echt werken in 2022

Wat is een linkbuildingstrategie?  Een linkbuildingstrategie is het proces waarbij webmasters referenties verzamelen van andere websites die teruglinken naar hun eigen inhoud. Een sterk profiel van backlinks – links van andere websites naar de eigen inhoud – is een van de belangrijkste rankingsignalen van Google.

Hoe meer mensen naar uw website linken, hoe meer sociaal bewijs het is dat uw website relevant is. Hoewel u organisch backlinks kunt krijgen door sterke inhoud te publiceren, kunt u ook strategieën gebruiken om ze opzettelijk te bouwen.

Related Post: B2B SEO: 8-stappen holistische strategie waarvan u wenste dat u gisteren was begonnen.

Enkele strategieën voor linkbuilding

Hier is een lijst van 9 strategieën die anderen hebben geprobeerd en getest – en die echt hebben gewerkt.

Beheer branchestatistieken

Het creëren van een hub met de meest relevante statistieken in uw branche doet wonderen voor het bouwen van hoogwaardige backlinks.

Contentmakers zoeken de hele tijd naar statistieken. Ze vinden het leuk om datagestuurde inhoud te bouwen en ze hebben gegevens nodig om dit te ondersteunen. Als u de statistieken op één pagina kunt beheren, helpt het makers van inhoud om onderzoekstijd te besparen.

U hoeft geen eigenaar te zijn van de gegevens. Zelfs wanneer u uw secundaire bronnen citeert, volstaat het om een ​​samengestelde lijst met branchestatistieken te hebben die duidelijk en to the point is. Deze berichten fungeren als bronpagina’s voor zowel zoekers als makers van inhoud.

Steven Macdonald , oprichter van Kingspoint, zegt dat hij door het gebruik van deze linkbuilding-tactiek ” links van TechCrunch, Intercom, Forbes, Shopify en Mailchimp heeft weten te bereiken. Ik sta op nummer één voor alle statistieken over “Industrie” die ik heb gepubliceerd. Ik heb in de loop van 3-4 jaar meer dan 6.000 backlinks verdiend met deze tactiek (naar de blogposts met statistieken) ”

industriestatistieken pagina linkbuilding strategieën

Een voorbeeld van samengestelde branchestatistieken als inhoud van hoge kwaliteit.

“Gastbloggen werkt nog steeds geweldig voor ons. Het voordeel van het gebruik ervan in 2022 is om de kwaliteit van het werk aanzienlijk te verhogen. Dus als je jezelf in de ‘schoenen’ van de ontvanger plaatst, zul je begrijpen dat getemperde outreach niet effectief is. Zelfs als je een positief antwoord krijgt, komt dat van een website van lage kwaliteit. Daarom is het belangrijk om gepersonaliseerde e-mail te gebruiken.”

Het plaatsen van een gast voor een stukje inhoud vereist onderzoek, tijd en moeite om kwaliteitsresultaten te produceren. Het geheim is om te laten zien dat je de blog kent, om hun lezers en merk geeft, en om iets waardevols te produceren.

Irina Kvashali van amoCRM legde uit hoe ze gastbloggen voor haar bedrijf laat werken in de vorm van een ruil: een uitwisseling van artikelen tussen verschillende platforms om verwijzingsverkeer te stimuleren.

“ We hebben veel energie gestoken in het maken van goed geschreven artikelen voor andere websites. Dit stelt ons in staat om een ​​dofollow-link naar onze blog te plaatsen als de eigenaar hiermee instemt. Naar mijn mening is dit een van de meest effectieve SEO-technieken. ”

Relevante backlinks

Wanneer u een stukje inhoud schrijft, kunt u in relevante websites passen – inclusief die van uzelf – om verkeer te genereren. Omdat dit contextueel goede links zijn, zal uw eigen site ook beter scoren in Google.

Volgens Tom “Wij geloven niet in betaalde backlinks. Niet alleen omdat Google je kan straffen voor deze ‘ black-hat’ -tactieken door de autoriteit van je website te beschadigen, maar ook omdat je nooit weet of deze backlinks er in de toekomst zullen blijven.

Met de techniek voor het plaatsen van gasten kun je gratis veel dofollow-backlinks verkrijgen.”

Wil je ARR-doelen bereiken via SEO?

We hebben een casestudy en een datagestuurde masterclass ontwikkeld om SEO te schalen en uw ARR-doelen sneller te bereiken.

Bekijk de masterclass
seo schalen
Gezonde backlinkgroei
“Hoewel het veel geduld vereist, is een andere reden die gastposten tot een van de meest effectieve SEO-methoden maakt, dat je in de loop van de tijd een gezond backlinkportfolio opbouwt.

Door vertrouwde websites met een hoge domeinautoriteit te kiezen, weten we dat we niet het risico lopen onze SEO-ranglijst te schaden en bergafwaarts te gaan.”

Links van hoge kwaliteit hebben inhoud van hoge kwaliteit nodig. Dat kan komen in de vorm van blogposts, infographics, unieke inzichten of elke vorm van inhoud.

Weet dat als je er afval in gooit, je er ook afval uit krijgt.

Deze strategie verbeterde ook de rangschikking voor zoekwoorden in het getargete land, waaronder een eerste plaats voor ‘digital marketingbureau’ en ‘webontwikkelingsservices’ en een verbetering van 227% in B2B-leads.

De manier waarop hij sites pitcht, hangt af van:

Actuele relevantie voor uw website.
Inkomende-uitgaande link ratio.
Een sterk backlinkprofiel.
Het organische zoekverkeer dat de website ontvangt.
Het type zoekwoorden waarop de website rankt.
linkbuilding strategieën gastbloggen

Maak het persoonlijk

Spammy e-mails zijn vervelend voor zowel afzenders als ontvangers.

Om kwaliteitsresultaten te genereren, moet elke interactie een menselijk element bevatten.

Iris De Geest van Survey Anyplace legt uit dat “ om een ​​langdurige samenwerking met contentpartners op te bouwen, het essentieel is om je gesprekken te verlichten.

Je hoeft niet je hele levensverhaal te vertellen of emoji’s op te stapelen, maar gooi er af en toe een grapje in. Mensen zullen je onthouden en een positieve associatie maken als je naam in hun mailbox verschijnt. ”

Met behulp van deze strategie is ze gemakkelijk in staat om 8 backlinks per week te bouwen en een Ahrefs-domeinbeoordeling die blijft stijgen.

Handmatig bereik

Er gaat niets boven iets doen dat niet schaalbaar is.

Soms is het de beste manier.

Chief Marketing Officer bij SEO.co , Samuel Quincy Edwards, identificeert handmatige outreach als de enige linkbuilding-tactiek die hem in staat heeft gesteld duizenden links op te bouwen.

“ We speuren Linkedin, Twitter en andere sociale-mediaplatforms af om ons onderzoek te doen naar de contacten, hun tone of voice en interesses. Zodra we hun e-mailadres hebben gevonden, sturen we handmatig samengestelde e-mails naar de contacten bij de publicaties waarin we onszelf, onze klant, voorstellen en hoe een vermelding gunstig zou zijn voor de publicatie.

Afhankelijk van wat we tijdens de onderzoeksfase aantreffen, kan de tone of voice speels of serieuzer zijn. Het belangrijkste om hier op te merken is dat het niet uitmaakt met wie je contact opneemt, ze zijn gewoon een gewoon persoon aan de andere kant van de computer die de e-mail leest, dus we zijn zeker beleefd, rechtdoorzee en waarderend voor hun tijd en aandacht. ”

Triangle backlink-uitwisselingsstrategie

De driehoek-backlink-uitwisselingsstrategie is een win-win-drieweg-linkrelatie.

Foti Panagiotakopoulos, oprichter van GrowthMentor , kreeg backlinks van 154 dofollow verwijzende domeinen met een gemiddelde Domain Rating van 65,7 in ongeveer 6 maanden met alleen deze strategie. Hij zegt: “ Om deze strategie te laten werken, moet je toegang hebben tot een andere website met een DR60+. In wezen is het een backlink-uitwisseling met turbocompressor waar je zegt ‘Hé! Ik zal je een backlink bezorgen op deze DR60+ website als je me een backlink kan geven naar mijn andere site (het doelwit).’ ”

groeimentor linkbuilding strategie
Foti’s spreadsheet die linkswaps bijhoudt in de driehoeksstrategie

Foti zegt: ” Wat dit speciaal maakt, is dat de uitwisseling niet-bidirectioneel is, wat het veel gemakkelijker maakt om een ​​’ja’ te krijgen op een outreach-poging “. Hij zegt ook: ” Mijn nummer 1 tip voor het bouwen van links op de witte hoed-manier is gewoon meer vrienden maken .”

Neem contact op met journalisten

Journalisten bieden contentmarketeers unieke mogelijkheden voor linkbuilding. Zie ze als influencers die hun connecties kunnen gebruiken om naar jou te linken.

Amit Raj, oprichter van Amit Digital Marketing , zegt dat voor hem “ het bereiken van zeer specifieke journalisten van groot belang is geweest bij het veiligstellen van grote plaatsingen – op sites zoals Business Insider, Forbes, the Kitchn en anderen. We hebben zelfs contact gezocht met een blogger die toevallig ook een journalist was, en hebben links op de Associated Press en andere regionale Amerikaanse publicaties beveiligd via de achterkant van die ene outreach-correspondentie,”

7. Word lid van een Mastermind-groep
Melanie Allen, eigenaar van Partners in Fire , zegt dat de meest effectieve strategie voor linkbuilding die ze heeft gebruikt, is lid worden van een mastermind-groep.

“ Ja, ik moest betalen om mee te doen, en het is eigenlijk geen linkbuildinggroep. Maar het is een groep vol andere bloggers in mijn niche die allemaal bereid zijn elkaar te helpen en elkaars inhoud te syndiceren. Het is zeer gunstig geweest voor de groei van mijn blog.

Sinds ik bij de groep ben gekomen, is mijn domeinautoriteit verbeterd van 27 naar 56. ”

8. Maak gebruik van linkbuilding-gemeenschappen
Linkbuilding-communities zijn online ruimtes, zoals Facebook-, Slack- of LinkedIn-groepen, waar contentmarketeers samenkomen en mogelijkheden voor linkbuilding met elkaar uitwisselen.

De directeur marketing bij Outback Team Building & Training , Datis Mohsenipour, zegt dat ze door gebruik te maken van dergelijke netwerken in staat waren om:

Verdubbel het organische verkeer van hun site in 6 maanden
Verhoog het totale aantal unieke verwijzende sites met 40%
Verhoog de Ahrefs-domeinautoriteit van 48 naar 62
Rangschik in de top 5 voor gerichte zoekopdrachten met betrekking tot alle nieuwe blogposts die zijn gemaakt
linkbuilding strategieën en communities
Ik zoek contact met bijdragers aan deze blogpost op een linkbuilding-community

Alladdine Djaidani van Hustler Ethos gebruikt dezelfde strategie en sluit waar mogelijk ook gastblogs aan.

Voor zijn bedrijf leidde deze strategie in drie maanden tot een stijging van 0 naar 41 in domeinrating. Via deze groepen kreeg hij “102 links voor [zijn] persoonlijke site en ongeveer 210 voor iedereen die bij het proces betrokken was.”

De wolkenkrabbertechniek

We zouden geen link-building post kunnen hebben zonder te praten over de Skyscraper-techniek.

Ja, blijkbaar werkt het. AbdulGaniy Shehu, oprichter en hoofdinhoudsstrateeg bij Your Content Mart , zegt dat deze tactiek heeft geleid tot een MoM-groei van 36% in organisch verkeer met 36%. Zijn Skyscraper-pagina scoort ook voor meer dan 800 organische zoekwoorden en ziet ongeveer 3300 bezoekers per maand, met conversies van 20%.

Stap 1: Analyseer de best presterende inhoud op SERP’s
Analyseer de pagina’s met de hoogste ranking in de Search Engine Result Pages (SERP’s) om een ​​goed begrip te krijgen van de zoekintentie en wat de huidige rankingpagina’s momenteel doen.

Dit helpt bij het achterhalen van de zoekintentie, het soort inhoud dat mensen lezen met betrekking tot het trefwoord, wat de huidige rankingpagina’s goed doen en waar ze achterlopen, enz.

de wolkenkrabbertechniek linkbuilding strategieën
Stap 2: Een op SERP gebaseerd inhoudsoverzicht schrijven
Maak een op SERP gebaseerd overzicht omdat het gebaseerd is op wetenschap en onderzoek, en niet op giswerk.

Als een pagina hoog scoort op Google voor een bepaald zoekwoord, betekent dit natuurlijk dat ze daadwerkelijk iets goed doen. Identificeer de belangrijkste koppen die gebruikelijk zijn in alle resultaten op de SERP’s.

Dit helpt ook verschillende medewerkers van uw team tijdens het contentcreatieproces om de belangrijkste elementen van het voltooide onderzoek te onderscheiden, inclusief strategische elementen zoals de URL-structuur en aspecten met betrekking tot content zoals alt-tekst en subkoppen.

Stap 3: Creëer unieke inhoud met een unieke invalshoek
Dubbele inhoud is niet het enige waar u bang voor moet zijn. Hoe zit het met het steeds opnieuw uitspugen van hetzelfde wat je op internet ziet?

Door je in te spannen om inhoud te maken die een ander voordeel biedt, bied je iets dat 10x beter en waardevoller is voor het publiek. Probeer een unieke invalshoek voor uw inhoud te bedenken die de andere pagina’s niet hebben.

Enkele elementen die u misschien wilt opnemen:

Meer bruikbare informatie
Afbeeldingen en schermafbeeldingen
Ingesloten relevante video’s
Presentatie dia
Stap 4: SEO op de pagina
On-page optimalisatie is essentieel. Hoewel de Skyscraper-techniek bekend staat als een linkbuilding-strategie, moet je nog steeds alle vakjes aanvinken om te rangschikken.

Onze vrienden bij Your Content Mart bevelen het volgende aan:

De juiste koptag gebruiken
De primaire zoekwoorden op de juiste plaats hebben
Een pakkende en geoptimaliseerde titeltag en metabeschrijving maken
strategieën voor linkbuilding
Stap 5: Bereik mensen die linken naar de topresultaten op de SERP
Dit is waar het onderdeel linkbuilding om de hoek komt kijken. Nadat je het “beste” en 10xed stuk hebt gemaakt, bereik je degenen die linken naar de pagina van je concurrent en overtuig je hen ervan dat die van jou een betere bron is om naar te linken.

Nogmaals, dit werkt het beste als je vrienden kunt maken.

Waarom strategieën voor linkbuilding moeilijk zijn
Linkbuilding op de juiste manier is 100% afhankelijk van de relaties die je kunt opbouwen.

Het is niet zo schaalbaar.

Voor links van hoge kwaliteit moet u relaties opbouwen met mensen die goede websites hebben met echte lezers. Je kunt mensen niet spammen met de vraag om op hun pagina te publiceren of naar jou te linken – je moet een relatie met ze opbouwen.

Veelgestelde vragen over strategieën voor linkbuilding

Is linkbuilding moeilijk?
Linkbuilding is niet moeilijk, maar vergt wel veel tijd en inzet. Om te beginnen met het bouwen van links en het genereren van backlinks, moet je waarde bieden – ofwel aan lezers/journalisten/contentmakers door nuttige, goed onderbouwde gegevens te verstrekken, ofwel aan de hostwebsite, door iets in ruil daarvoor te bieden.

Hoe voer je een linkbuildingstrategie uit?

Linkbuilding is een kunst en een getallenspel.

Er zijn verschillende manieren om links naar uw website op te bouwen. Of het nu gaat om het schrijven van nieuwe inhoud om op een andere website te publiceren (gastbloggen) of om ervoor te zorgen dat websites uw links op bestaande inhoud invoegen (nichebewerkingen), er zijn eindeloze manieren om links naar uw website te krijgen.

De uitdaging is om manieren te vinden die werken.