linkbuilding strategie

Linkbuilding strategie nodig?  Voor je aan linkbuilding begint moet er eerst een strategie  uitgewerkt worden. Hoe pakken we het aan? Welke zoekwoorden gaan we ondersteunen? Welke websites hebben we nodig? Waar gaan we blogs plaatsen … Een goede Linkbuilding strategie is nodig de dag van vandaag om hoger te scoren binnen Google.

Wat is Link Building? Link building is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als “backlinks”) naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën omvatten content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations.
n het verleden was linkbuilding gericht op kwantiteit, niet op kwaliteit.

Gebruik de juiste linkbuilding strategie want Linkbuilding is een ander balspel.

Als u een strategie voor linkbuilding aan het bouwen bent, is het belangrijk om te weten dat dit niet direct zal gebeuren. Het is een geleidelijk proces, tenminste, als je het goed doet.  De pagina’s waarop u links bouwt, met name de kwaliteit en autoriteit van die pagina’s, spelen een sleutelrol bij het bepalen hoe hoog u in de zoekresultaten van zoekmachines zult scoren.

Bloggen is een voor de hand liggende manier om backlinks naar uw website te krijgen. Er zijn echter tal van andere bewezen manieren om de beste links op te bouwen en uw positie in de SERP’s te verhogen.

Deze blogpost laat je 13 onfeilbare strategieën voor linkbuilding zien die je vandaag aan het werk kunt zetten. Ze zijn vooral handig voor drukke marketeers die veel op hun bord hebben en zich bewust willen blijven van hun positie bij zoekmachines.

Contacteer ons

Waarom linkbuilding uitbesteden? Het bespaart je veel, veel tijd. Contacteer ons voor meer info +32 495/21 45 83 of mail: info@seobureau.be

Wij bieden een linkbuilding strategie op maat aan tegen betaalbare prijzen.

linkbuilding strategie

 

Enkele Tips voor linkbuilding

We weten allemaal dat meer links = hogere rankings.  Maar het bouwen van links is niet altijd gemakkelijk.  Dus ik ga vandaag enkele ongelooflijke strategieën voor linkbuilding met je delen.

U kunt elk van deze bewezen strategieën voor linkbuilding gebruiken om snel en gemakkelijk links van hoge kwaliteit naar uw website te trekken!

Genereer een lijst met doelen. Om aan de slag te gaan met deze linkbuilding-tactiek, moet u de websites vinden voor services en producten waarvoor u een getuigenis zou kunnen geven.

Wees relevant voor uw niche
Bestaande getuigenissen hebben
Eigenlijk een product/dienst zijn die je gebruikt
Begin dus met het schrijven van een lijst met tools/producten/diensten die u al in uw bedrijf gebruikt.
Als je moeite hebt om met ideeën te komen, kun je een beetje vals spelen .

Kijk naar welke andere tools en diensten mensen in uw niche gebruiken…
En je zult vrij vaak merken dat er een gratis proefversie wordt aangeboden om de tool te testen …

Links van de BBB zijn nu allemaal nofollowed. En Google heeft gezegd dat een vermelding op de BBB website niet direct helpt bij SEO. Dat gezegd hebbende, als u denkt dat een vermelding op de BBB website zelf enige SEO waarde heeft, kan het de moeite waard zijn.

De prijs van een BBB vermelding wordt bepaald door de regio en door het aantal werknemers. Louis BBB varieert van $370 voor 1-3 werknemers tot $865+ voor 100-200 werknemers. Alles daarboven, evenals extra websites, geldt als extra kosten.

Hoe dan ook, je bent SUPPOSED om een link van een soort uit dit alles te krijgen. U moet controleren op uw vermelding zodra deze is gepubliceerd als elke regio heeft zijn eigen regels met betrekking tot hun directory. Er zijn enkele gevallen geweest waar de URL van de website van een bedrijf in de directory listing GEEN live link was, alleen tekst. Het enige wat u hoeft te doen is contact op te nemen met uw BBB-vertegenwoordiger en te vragen of dit veranderd kan worden.

linkbuilding strategie 2022

Linkbulding volgens de Tiered linkbuilding techniek

Tiered Linkbuilding of Multi Tier link building is enorm krachtig. De backlinks op de websites die verwijzen naar u website krijgen backlinks van Tier 2 websites, deze websites krijgen op hun beurt links van Tier 3 websites … Zo bouwen we een diagram van backlinks op die allemaal naar de Tier 1 verwijzen. Op die manier worden de backlinks naar jou website zeer krachtig. Multi Tier link building werkt 100 keer beter dan gewone linkbuilding. Multi Tier link building is een strategie die wij gebruiken om websites een echte boost te geven. Ja ook in 2022 werkt het nog steeds erg goed. De vraag die we regelmatig krijgen is “Kan je uitleggen wat tiered link building is?“. Bij elke link building strategie is de belangrijkste taak om goede kwaliteit relevante links te krijgen naar je belangrijkste site ook wel geld site genoemd door veel mensen. Er zijn manieren om “white hat“ tiered link building methoden op te nemen, zelfs met alle updates van Google die nog steeds rankings kunnen verhogen zonder een negatieve impact. Tiered link building betekent in feite dat je links bouwt vanuit verschillende bronnen naar je website. U kunt dit doen op verschillende manieren die worden beschouwd als “een volledig veilige“ tactiek. Een van de manieren om een goede solide links te krijgen zijn sterke blogs op zeer relevante websites. De best manier om dit te doen is door ons team in te schakelen, wij regelen de blogs voor u met daarin de backlinks naar uw website.

Waarom is linkbuilding het meest pijnlijke onderdeel van SEO?

Vooral omdat het moeilijk is om het op schaal te doen, omdat het iets vereist dat niet schaalbaar is: relaties opbouwen.

Het bouwen van backlinks is niet het leukste aan SEO.

Maar het is een hoeksteen van best practices voor SEO . Gelukkig is het niet zo onmogelijk om te doen als je denkt.

We hebben niet allemaal lange lijsten met branchebrede connecties om onze inhoud meteen een boost te geven. Maar je kunt en moet ze bouwen. In feite zullen ze de hoeksteen zijn voor het schalen van backlinks.

In plaats van de beste technieken te herhalen die je waarschijnlijk al 100 keer hebt gelezen, hebben we besloten om mensen die succesvolle websites runnen te vragen welke technieken voor hen echt hebben gewerkt

Met behulp van deze (white-hat) methoden hebben onze deskundige SEO’s duizenden backlinks van hoge kwaliteit gebouwd, wat direct bijdraagt ​​aan de groei van een inkomend kanaal met grote impact.

In dit bericht gaan we 9 van de meest succesvolle strategieën voor linkbuilding van professionele marketeers bespreken. Linkbuilding-strategieën die u daadwerkelijk kunt gebruiken.

Wat is een linkbuildingstrategie?

1. Beheer branchestatistieken
3. Maak het persoonlijk
4. Handmatig bereik
5. Triangle backlink-uitwisselingsstrategie
6. Neem contact op met journalisten
7. Word lid van een Mastermind-groep
8. Maak gebruik van linkbuilding-gemeenschappen
9. De wolkenkrabbertechniek

Waarom linkbuilding strategie  moeilijk zijn. Veelgestelde vragen over strategieën voor linkbuilding

Wat is een linkbuildingstrategie?

Een linkbuilding strategie is het proces waarbij webmasters referenties verzamelen van andere websites die teruglinken naar hun eigen inhoud. Een sterk profiel van backlinks – links van andere websites naar de eigen inhoud – is een van de belangrijkste rankingsignalen van Google.

Hoe meer mensen linken naar je website, hoe meer social proof het is dat je website relevant is. Hoewel u organisch backlinks kunt krijgen door sterke inhoud te publiceren, kunt u ook strategieën gebruiken om ze opzettelijk te bouwen.

Strategieën voor linkbuilding

Hier is een lijst van 9 strategieën die anderen hebben geprobeerd en getest – en die echt hebben gewerkt.

1. Beheer branchestatistieken

Het creëren van een hub met de meest relevante statistieken in uw branche doet wonderen voor het bouwen van hoogwaardige backlinks.

Contentmakers zoeken de hele tijd naar statistieken. Ze vinden het leuk om datagestuurde content te bouwen en hebben data nodig om dit te ondersteunen. Als u de statistieken op één pagina kunt beheren, helpt het makers van inhoud om onderzoekstijd te besparen.

U hoeft geen eigenaar te zijn van de gegevens. Zelfs wanneer u uw secundaire bronnen citeert, volstaat het om een ​​samengestelde lijst met branchestatistieken te hebben die duidelijk en to the point is. Deze berichten fungeren als bronpagina’s voor zowel zoekers als makers van inhoud.

Steven Macdonald , oprichter van Kingspoint, zegt dat hij door het gebruik van deze linkbuilding-tactiek ” links van TechCrunch, Intercom, Forbes, Shopify en Mailchimp heeft weten te bereiken. Ik sta op nummer één voor alle statistieken over “Industrie” die ik heb gepubliceerd. Ik heb in de loop van 3-4 jaar meer dan 6.000 backlinks verdiend met deze tactiek (naar de blogposts met statistieken) ”

industriestatistieken pagina linkbuilding strategieën
Een voorbeeld van samengestelde branchestatistieken als inhoud van hoge kwaliteit.

“Gastbloggen werkt nog steeds geweldig voor ons. Het voordeel van het gebruik ervan in 2022 is om de kwaliteit van het werk aanzienlijk te verhogen. Dus als je jezelf in de ‘schoenen’ van de ontvanger plaatst, zul je begrijpen dat getemperde outreach niet effectief is. Zelfs als je een positief antwoord krijgt, komt dat van een website van lage kwaliteit. Daarom is het belangrijk om gepersonaliseerde e-mail te gebruiken.”

Het plaatsen van een gast voor een stukje inhoud vereist onderzoek, tijd en moeite om kwaliteitsresultaten te produceren. Het geheim is om te laten zien dat je de blog kent, om hun lezers en merk geeft, en om iets waardevols te produceren.

De effectiviteit zijn deze drie hoofdpunten:

Relevante backlinks
Wanneer u een stukje inhoud schrijft, kunt u in relevante websites passen – inclusief die van uzelf – om verkeer te genereren. Omdat dit contextueel goede links zijn, zal uw eigen site ook beter scoren in Google.

Gratis backlinks

“Wij geloven niet in betaalde backlinks. Niet alleen omdat Google je kan straffen voor deze ‘ black-hat’ -tactieken door de autoriteit van je website te beschadigen, maar ook omdat je nooit weet of deze backlinks er in de toekomst zullen blijven.

Met de techniek voor het plaatsen van gasten kun je gratis veel dofollow-backlinks verkrijgen.”

Wil je ARR-doelen bereiken via SEO?

We hebben een casestudy en een datagestuurde masterclass ontwikkeld om SEO te schalen en uw ARR-doelen sneller te bereiken.

Bekijk de masterclass
seo schalen
Gezonde backlinkgroei
“Hoewel het veel geduld vereist, is een andere reden waarom het plaatsen van een gast een van de meest effectieve SEO-methoden is, dat je in de loop van de tijd een gezond backlink-portfolio opbouwt.

Door vertrouwde websites met een hoge domeinautoriteit te kiezen, weten we dat we niet het risico lopen onze SEO-ranglijst te schaden en bergafwaarts te gaan.”

Links van hoge kwaliteit hebben inhoud van hoge kwaliteit nodig. Dat kan in de vorm van blogposts, infographics, unieke inzichten of elke vorm van inhoud.

Weet dat als je er afval in gooit, je er ook afval uit krijgt.

Deze strategie verbeterde ook de rangschikking voor zoekwoorden in het getargete land, waaronder een eerste plaats voor ‘digital marketingbureau’ en ‘webontwikkelingsservices’ en een verbetering van 227% in B2B-leads.

De manier waarop hij sites pitcht, hangt af van:

Actuele relevantie voor uw website.
Inkomende-uitgaande link ratio.
Een sterk backlinkprofiel.
Het organische zoekverkeer dat de website ontvangt.
Het type zoekwoorden waarop de website rankt.
linkbuilding strategieën gastbloggen
3. Maak het persoonlijk
Spammy e-mails zijn vervelend voor zowel afzenders als ontvangers.

Om kwaliteitsresultaten te genereren, moet elke interactie een menselijk element bevatten.

Je hoeft niet je hele levensverhaal te vertellen of emoji’s op te stapelen, maar gooi er af en toe een grapje in. Mensen zullen je onthouden en een positieve associatie maken als je naam in hun mailbox verschijnt. ”

Met behulp van deze strategie is ze gemakkelijk in staat om 8 backlinks per week te bouwen en een Ahrefs-domeinbeoordeling die blijft stijgen.

Handmatig bereik

“ We speuren Linkedin, Twitter en andere sociale-mediaplatforms af om ons onderzoek te doen naar de contacten, hun stemgeluid en interesses. Zodra we hun e-mailadres hebben gevonden, sturen we handmatig samengestelde e-mails naar de contacten bij de publicaties waarin we onszelf, onze klant, voorstellen en hoe een vermelding gunstig zou zijn voor de publicatie.

Afhankelijk van wat we tijdens de onderzoeksfase aantreffen, kan de tone of voice speels of serieuzer zijn. Het belangrijkste om hier op te merken is dat het niet uitmaakt met wie je contact opneemt, ze zijn gewoon een gewoon persoon aan de andere kant van de computer die de e-mail leest, dus we zijn zeker beleefd, rechtdoorzee en waarderend voor hun tijd en aandacht. ”

Jurnalisten

Journalisten bieden contentmarketeers unieke mogelijkheden voor linkbuilding. Zie ze als influencers die hun connecties kunnen gebruiken om naar jou te linken.

Tom van Seobureau zegt dat voor hem “ het bereiken van zeer specifieke journalisten van groot belang is geweest bij het veiligstellen van grote plaatsingen – op sites zoals Business Insider, Forbes, the Kitchn en anderen. We hebben zelfs contact gezocht met een blogger die toevallig ook een journalist was, en hebben links op de Associated Press en andere regionale Amerikaanse publicaties beveiligd via de achterkant van die ene outreach-correspondentie,”

Word lid van een Mastermind-groep

Een van de meest effectieve strategie voor linkbuilding die ze heeft gebruikt, is lid worden van een mastermind-groep.

“ Ja, ik moest betalen om mee te doen, en het is eigenlijk geen linkbuildinggroep. Maar het is een groep vol andere bloggers in mijn niche die allemaal bereid zijn elkaar te helpen en elkaars inhoud te syndiceren. Het is zeer gunstig geweest voor de groei van mijn blog.

Sinds ik bij de groep ben gekomen, is mijn domeinautoriteit verbeterd van 27 naar 56. ”

Maak gebruik van linkbuilding-gemeenschappen

Linkbuilding-communities zijn online ruimtes, zoals Facebook-, Slack- of LinkedIn-groepen, waar contentmarketeers samenkomen en mogelijkheden voor linkbuilding met elkaar uitwisselen.

Onze directeur Marketing zegt dat ze door gebruik te maken van dergelijke netwerken in staat waren om:

Verdubbel het organische verkeer van hun site in 6 maanden
Verhoog het totale aantal unieke verwijzende sites met 40%
Verhoog de domeinautoriteit van Ahref van 48 naar 62
Rangschik in de top 5 voor gerichte zoekopdrachten met betrekking tot alle nieuwe blogposts die zijn gemaakt
linkbuilding strategieën en communities
Ik zoek contact met bijdragers aan deze blogpost op een linkbuilding-community

Voor zijn bedrijf leidde deze strategie in drie maanden tot een stijging van 0 naar 41 in domeinrating. Via deze groepen kreeg hij “102 links voor [zijn] persoonlijke site, en ongeveer 210 voor iedereen die bij het proces betrokken was.”

De wolkenkrabbertechniek

We zouden geen link-building post kunnen hebben zonder te praten over de Skyscraper-techniek.

Ja, blijkbaar werkt het. AbdulGaniy Shehu, oprichter en hoofdinhoudsstrateeg bij Your Content Mart , zegt dat deze tactiek heeft geleid tot een MoM-groei van 36% in organisch verkeer met 36%. Zijn Skyscraper-pagina scoort ook voor meer dan 800 organische zoekwoorden en trekt ongeveer 3300 bezoekers per maand, met conversies van 20%.

Stap 1: Analyseer de best presterende inhoud op SERP’s
Analyseer de pagina’s met de hoogste ranking in de Search Engine Result Pages (SERP’s) om een ​​goed begrip te krijgen van de zoekintentie en wat de huidige rankingpagina’s momenteel doen.

Dit helpt bij het achterhalen van de zoekintentie, het soort inhoud dat mensen lezen met betrekking tot het trefwoord, wat de huidige rankingpagina’s goed doen en waar ze achterlopen, enz.

Wolkenkrabbertechniek linkbuilding strategieën

Een op SERP gebaseerd inhoudsoverzicht schrijven. Maak een op SERP gebaseerd overzicht omdat het gebaseerd is op wetenschap en onderzoek, en niet op giswerk.

Als een pagina hoog scoort op Google voor een bepaald zoekwoord, betekent dit natuurlijk dat ze daadwerkelijk iets goed doen. Identificeer de belangrijkste koppen die gebruikelijk zijn in alle resultaten op de SERP’s.

Dit helpt ook verschillende medewerkers van uw team tijdens het proces van het maken van inhoud om de belangrijkste elementen van het voltooide onderzoek te onderscheiden, inclusief strategische elementen zoals de URL-structuur en aspecten met betrekking tot inhoud zoals alt-tekst en subkoppen.

Creëer unieke inhoud met een unieke invalshoek

Dubbele inhoud is niet het enige waar u bang voor moet zijn. Hoe zit het met het steeds opnieuw uitspugen van hetzelfde wat je op internet ziet?

Door je in te spannen om inhoud te maken die een ander voordeel biedt, bied je iets dat 10x beter en waardevoller is voor het publiek. Probeer een unieke invalshoek voor uw inhoud te bedenken die de andere pagina’s niet hebben.