Linkbuilding betekenis

Linkbuilding betekenis. Wat betekend linkbuilding eigenlijk, het vrij eenvoudig. Linkbuilding is het verzamelen van relevante links of verwijzingen naar jouw website. Wanneer andere websites naar jou verwijzen, word je zelf wat aantrekkelijker. En dat ontgaat ook Google niet. Naast de juiste keywords en technische instellingen, maakt ook linkbuilding dus deel uit van SEO-optimalisatie.

Linkbuilding betekenis in 2022

Linkbuilding verwijst naar de marketing inspanningen om links van andere websites naar uw website te krijgen. Het wordt gezien als een van de krachtigste middelen om uw site hoger te laten scoren in zoekmachines. Als veel links van hoge kwaliteit naar een bepaalde pagina leiden, zullen zoekmachines het beschouwen als een populair of zinvol artikel, en daarom zullen ze het hoger rangschikken.

Kwaliteit van links

Links zijn niet allemaal gelijk. Sommige links zijn meer waard dan andere. Bijvoorbeeld, een link van een gezaghebbende website, bij voorkeur topisch gerelateerd aan de jouwe, is meer waard dan een willekeurige link van een kleine website die niemand kent. Dus, als je een restaurant hebt, krijg je liever een link van een restaurant recensie (over het onderwerp) op de website van het Laatste Nieuws (hoge autoriteit), dan, laten we zeggen, een link van de website van de paardrijschool van je tante. Dit maakt het kiezen van sites waar je graag links van zou krijgen makkelijker, maar tegelijkertijd maakt het het een stuk moeilijker om die felbegeerde links van hoge kwaliteit te krijgen

Contacteer ons

Waarom linkbuilding uitbesteden? Het bespaart je veel, veel tijd. Contacteer ons voor meer info  +32 495/21 45 83 of mail: info@seobureau.be

Wij bieden linkbuilding aan betaalbare prijzen.

linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een essentieel aspect van SEO.

U kunt de perfecte post schrijven, maar als zoekmachines er niet minstens één link naar kunnen volgen, zal het waarschijnlijk dagen slijten zijn met tevergeefs wachten, wachten … pffff  op bezoekers om de uitstekende inhoud te bewonderen. Opdat Google uw bericht zou vinden, heeft het links van andere websites nodig. Hoe meer links, hoe beter.

Maar, let op, de kwaliteit van de links is belangrijk! Niet elke link is evenveel waard. Erger nog: sommige links kunnen een negatieve invloed hebben op uw site. Hier leggen we uit hoe linkbuilding werkt. (wat de Linkbuilding betekenis is) We zullen je ook doorverwijzen naar meer diepgaande artikelen als je wilt leren hoe je het goed moet doen.

Voordat we er in duiken, als je meer wilt leren over de Linkbuilding betekenis en andere essentiële SEO vaardigheden, moet je onze All-around SEO training bekijken! Het vertelt je niet alleen over SEO: het zorgt ervoor dat je weet hoe je deze vaardigheden in de praktijk kunt brengen!

Wat is een link?

Simpel gezegd is een link, of een hyperlink, een verbinding tussen twee pagina’s op het internet. Met een link kun je mensen verwijzen naar een pagina, bericht, afbeelding of ander object op het internet. Links zijn er in de eerste plaats voor mensen: met een link kun je gemakkelijk “reizen” van de ene weblocatie naar de andere.

Maar links zijn ook nuttig voor zoekmachines: robots van zoekmachines volgen links om pagina’s op het internet te ontdekken. Dit wordt crawling genoemd. Opdat een robot uw website zou vinden, moet u minstens één hyperlink hebben van een website die al gecrawld wordt. Zorgen dat je die eerste link krijgt is een van de dingen die je echt moet doen als je een gloednieuwe website lanceert.

Schimmige technieken

Omdat link building niet eenvoudig is, zijn er in het verleden veel duistere link building methodes ontstaan. Mensen probeerden het systeem te bespelen, bijvoorbeeld door links te kopen van link farms. Daardoor heeft linkbuilding een wat nare reputatie gekregen.

Als gevolg daarvan heeft Google ingegrepen met zware straffen als gevolg. Als uw site gelinkt wordt door websites met een twijfelachtige reputatie, kan hij volledig uit de zoekresultaten verdwijnen. U kunt zich dus maar beter onthouden van deze riskante Linkbuilding betekenis  trucs. Als je het echter eerlijk en slim speelt, kun je veel winnen bij linkbuilding.

Wat moet je doen om links te krijgen?

Nu komen we bij de vraag van 1 miljoen: wat moet je doen om die waardevolle links te krijgen? Wij geloven in een holistische link building aanpak. Je moet een website maken waar mensen naar willen linken. Het klinkt zo eenvoudig: Creëer hoogwaardige, grappige, originele of uitzonderlijke content die mensen willen delen. Maar hoe doe je dit?

Eerst en vooral, zoek uit wie je publiek is. Wie probeer je te bereiken met je content? Wat voor soort content hebben ze nodig? Naar welke informatie zijn ze op zoek en wat voor soort vragen stellen ze? Welke woorden gebruiken ze? En, wat voor websites bezoeken ze?

Als je deze vragen kunt beantwoorden, wordt het gemakkelijker om content te creëren die aansluit bij de behoeften van je publiek (bijvoorbeeld door gebruik te maken van de principes van content design). En als je die pagina met waardevolle inhoud voor je publiek hebt gemaakt, en je weet waar je publiek zich bevindt (welke websites ze bezoeken), heb je een startpunt voor je linkbuildingactiviteiten: je kunt beginnen met het benaderen van die website-eigenaren. Dat is wat de Linkbuilding betekenis is in een notendop: Het delen van je artikel met partijen die wellicht geïnteresseerd zijn om het ook te delen. Daarom is het belangrijk om je te richten op de juiste niche voor je shop of blog. Deze focus vermindert het aantal mensen dat je moet contacteren en verhoogt de kans dat je daadwerkelijk een link krijgt.

Mensen zullen alleen linken van hun website naar de jouwe als het in het belang is van hun publiek (of hun eigen). Hen overtuigen om te linken zal alleen gebeuren als uw product of inhoud echt uitzonderlijk is. Hen aanbieden om uw product (als u er een hebt) gratis te proberen of te gebruiken, kan helpen hen te overtuigen. En zorg er altijd voor dat je persoonlijk contact met hen opneemt, want dit zal tot betere resultaten leiden. Lees alles over dit proces in onze stap-voor-stap gids voor Linkbuilding betekenis.


Binnen SEO speelt linkbuilding een belangrijke rol bij het genereren van organisch verkeer via zoekmachines, vooral in concurrerende sectoren. In combinatie met sterke technische SEO-fundamenten, geweldige on-page SEO, uitstekende inhoud en een goede gebruikerservaring, kan linkbuilding super effectief zijn in het genereren van meer organisch verkeer.

Vandaag de dag is de behoefte aan kwaliteit, relevantie en authenticiteit nog nooit zo belangrijk geweest. Hoewel spammy linkbuilding-technieken van lage kwaliteit kunnen werken, mogen ze geen rol spelen in een strategie voor een organisatie die bouwt aan organisch zoeksucces op de lange termijn.

Ongetwijfeld is linkbuilding tegenwoordig meer verwant aan geweldige marketing, en de organisaties die dit begrijpen, zijn meestal degenen die op de lange termijn winnen. Maar dat betekent niet dat er geen technisch aspect is aan het bouwen van links of dat alle technieken rond uw product moeten draaien. We zullen zien dat er nog veel meer aan de hand is dan dit, en veel meer te begrijpen dan ooit tevoren.

Deze Linkbuilding betekenis of uitleg is bedoeld om u snel en in de goede richting op weg te helpen. Er komt veel bij kijken, maar we hebben alles opgedeeld in gemakkelijk te verteren hoofdstukken en hebben onderweg veel voorbeelden toegevoegd.

We hopen dat je geniet van de beginnershandleiding voor linkbuilding!

  • Bouw betere links met Moz Pro
  • Krijg toegang tot de grootste index van links voor slimmer linkonderzoek, concurrentie-inzichten, linkprofielanalyse en meer. Neem een ​​gratis proefversie van Moz Pro en begin vandaag nog met het vergroten van uw rankings, verkeer en autoriteit.

De definitie van linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar die van u. Een hyperlink (meestal gewoon een link genoemd) is een manier waarop gebruikers tussen pagina’s op internet kunnen navigeren. Zoekmachines gebruiken links om het web te doorzoeken. Ze crawlen de links tussen de afzonderlijke pagina’s op uw website en ze crawlen de links tussen hele websites.