Hoe werkt linkbuilding?

Hoe werkt linkbuilding? Het hebt er waarschijnlijk al van gehoord maar je weet niet meteen hoe linkbuilding werkt.  Wel eigenlijk is het vrij eenvoudig.

Link building is een zoekmachine optimalisatie techniek die uw zoekmachine ranking verhoogt. Links zijn een van de belangrijkste manieren waarop zoekmachine algoritmes de relevantie van een pagina bepalen. Het hebben van een goed aantal links naar een website geeft aan dat de inhoud waardevol is. Externe en interne links zorgen beide voor meer zichtbaarheid van uw website. Bovendien helpen links Google en andere zoekmachines bij het crawlen van uw site.

Hoe werkt linkbuilding voor uw website?

Er zijn in wezen twee manieren om links naar uw website te ontwikkelen: interne en externe. Externe links zijn moeilijker te verkrijgen omdat ze van andere websites komen. Beginnen met interne links is gemakkelijk omdat het helemaal van jou afhangt. Het enige wat nodig is, is een beetje tijd en zorgvuldige planning om uw gebruik van interne links te verhogen en SEO voor uw bedrijf te stimuleren.

Deep linking verwijst naar het proces van linken naar andere pagina’s dan alleen uw homepage of contact pagina. Elke pagina op uw website moet bereikbaar zijn via ten minste één tekstlink (1). Verhoog uw interne links door te linken naar relevante blogberichten en productpagina’s, in plaats van bezoekers alleen naar uw homepage te leiden.

Het bijhouden van een blog helpt bij het verhogen van interne links door meer mogelijkheden te bieden voor u om terug te linken naar specifieke producten of andere interne pagina’s. Vergeet ook niet te linken vanaf social media platforms.

Om externe links te verkrijgen, is de beste strategie het creëren van uitstekende site-inhoud. U kunt ook bloggers en andere beïnvloeders benaderen om te vragen of u op hun sites mag gastbloggen. Neem nooit uw toevlucht tot zwarte hoed SEO trucs, zoals het betalen voor links (2). Deze werken averechts omdat de links van spammerige websites komen.

Wat is van belang bij linkbuilding?

De factoren die bepalen hoe gunstig een specifieke link is voor uw ranking zijn onder andere:

 • Globale populariteit: Populaire sites ontvangen meer externe links. Wikipedia eindigt bovenaan de zoekpagina’s voor veel onderwerpen omdat zoveel websites er naar linken.
  Lokale populariteit: Lokale populariteit verwijst naar inkomende links die afkomstig zijn van soortgelijke sites. Bijvoorbeeld, als u een schoenenwinkel heeft, en een populaire schoenen blog linkt ernaar, zullen zoekmachines meer aandacht besteden dan wanneer de link van een niet-verwante website komt.
 • Ankertekst: Als iemand naar jouw schoenenwinkel linkt met “schoenenwinkel” als ankertekst, geeft dit een signaal af aan zoekmachines dat jouw website een goede bron voor schoenen is. Maar als de anchor-tekst die bezoekers naar een pagina brengt te vaak dezelfde zoekwoorden gebruikt, kunnen zoekmachines spam-tactieken gaan vermoeden.
 • Link context: Links zijn waardevoller als de context direct gerelateerd is aan het onderwerp uw website. De overgang van de huidige pagina naar de pagina waarnaar gelinkt wordt moet relatief naadloos zijn.
 • Waar de link vandaan komt: Links van gezaghebbende websites leggen meer gewicht in de schaal dan links van minder betrouwbare sites. Bijvoorbeeld, een link die van Google’s officiële blog komt zal meer gezag hebben dan een link die van een persoonlijke blog op WordPress komt. Zoekmachines hebben methoden om spam en irrelevante inhoud te sorteren, en Google heeft een ranking systeem dat individuele webpagina’s rangschikt op basis van hun reputatie.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden? Om uw website te laten stijgen in de zoekmachines is veel werk vereist. Naast het optimaliseren van uw website is het van groot belang dat u een groot backlinkprofiel heeft. Een backlinkprofiel bestaat uit websites die naar uw websites verwijzen, zogenaamde backlinks.

Linkbuilding uitbesteden biedt SEO-pakketten aan, die bestaan uit dergelijke kwalitatieve, Belgische en Nederlandse backlinks die ervoor kunnen zorgen dat uw website stijgt in de zoekresultaten.

Heeft u een eigen site en wilt u meer bezoekers? Dat kan nu en kies voor Linkbuilding uitbesteden ! Wij kunnen u site in handen nemen, hierdoor word de site hoger opgenomen in Google. Hierdoor zullen meer mensen uw link zien die naar u producten op zoek zijn !

Heeft u interesse, neem dan vrijblijvend contact op voor onze verschillende linkbuildingspakketten!

Contacteer ons

Waarom linkbuilding uitbesteden? Het bespaart je veel, veel tijd. Contacteer ons voor meer info +32 495/21 45 83 of mail: info@seobureau.be

Wij bieden linkbuilding aan betaalbare prijzen.

Hoe werkt linkbuilding

Wat is linkbuilding? Een betekenis

Linkbuilding , simpel gezegd, is het proces om andere websites terug te laten linken naar jouw website. Alle marketeers en bedrijfseigenaren zouden geïnteresseerd moeten zijn in het bouwen van links om verwijzingsverkeer te stimuleren en de autoriteit van hun site te vergroten.

Hoe werkt linkbuilding en Waarom links bouwen? De algoritmen van Google zijn complex en voortdurend in ontwikkeling, maar backlinks blijven een belangrijke factor in hoe elke zoekmachine bepaalt welke sites op welke zoekwoorden ranken. Het bouwen van links is een van de vele tactieken die worden gebruikt bij zoekmachineoptimalisatie ( SEO ), omdat links een signaal zijn voor Google dat uw site een kwaliteitsbron is die het waard is om te worden vermeld. Daarom hebben sites met meer backlinks de neiging om hogere rankings te verdienen.

Er is echter een goede en een verkeerde manier om links naar uw site op te bouwen. Als u de levensvatbaarheid van uw site en bedrijf op de lange termijn belangrijk vindt, moet u zich alleen bezighouden met natuurlijke linkbuilding, dat wil zeggen het proces van het verdienen van links in plaats van ze te kopen of anderszins te bereiken door middel van manipulatieve tactieken (ook wel bekend als black-hat SEO , een praktijk die ervoor kan zorgen dat uw site in wezen verbannen wordt uit de zoekresultaten).

Dat gezegd hebbende, natuurlijke, organische linkbuilding is een moeilijk, tijdrovend proces. Niet alle links zijn gelijk gemaakt: een link van een gezaghebbende website zoals de Wall Street Journal zal een grotere impact hebben op uw ranking op de SERP dan een link van een kleine of nieuw gebouwde website, maar hoogwaardige links zijn moeilijker te vinden .

Hoe werkt linkbuilding? Wel onze expert leert u hoe u kwaliteitslinks kunt bouwen die uw organische rankings verbeteren zonder de Google-richtlijnen te schenden.

Onthoud dat linkbuilding absoluut noodzakelijk is om hoge organische zoekresultaten te bereiken .

Waarom linkbuilding belangrijk is voor SEO

Linkbuilding is belangrijk omdat het een belangrijke factor is in hoe Google webpagina’s rangschikt. Google merkt op dat:

“Hoe werkt linkbuilding? Over het algemeen kunnen webmasters de positie van hun sites verbeteren door het aantal hoogwaardige sites die naar hun pagina’s linken te vergroten.”

Stel je voor dat we een site hebben die reclame maakt voor windturbineapparatuur die we verkopen. We concurreren met een andere fabrikant van windturbineapparatuur. Een van de rangschikkingsfactoren waar Google naar zal kijken bij het bepalen hoe onze respectieve pagina’s worden gerangschikt, is de populariteit van links.

Bouw gratis links met interne linkbuilding

Er is een gemakkelijke, ondergewaardeerde manier om links te bouwen naar de pagina’s waarvoor u de positie van zoekmachines probeert te verbeteren . En het is een methode waar je volledige controle over hebt: Interne linkbuilding .

Bij een poging om een ​​webpagina te laten ranken, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:

 • Hoe werkt linkbuilding Ankertekst – Een van de belangrijkste dingen waarmee zoekmachines rekening houden bij het rangschikken van een pagina, is de daadwerkelijke tekst die een linkpagina gebruikt om over uw inhoud te praten. Dus als iemand naar onze Good Guys Wind Turbine Parts-site linkt met de tekst “windturbine parts”, zal dat ons helpen om hoog te scoren voor die zoekwoordgroep , terwijl als ze gewoon tekst als “Good Guys LLC” hadden gebruikt om te linken naar onze site, zouden we niet hetzelfde rangschikkingsvoordeel hebben voor de uitdrukking “onderdelen van windturbines”.
 • Hoe werkt linkbuilding Kwaliteit van de linkpagina – Een andere factor waarmee rekening wordt gehouden, is de kwaliteit van de pagina die de link verzendt; zoekmachines laten links van betrouwbare pagina’s van hoge kwaliteit meer meetellen bij het verbeteren van de positie dan dubieuze pagina’s en sites.
 • Hoe werkt linkbuilding Pagina waarop de link is gericht – Vaak, wanneer mensen over uw site praten, linken ze naar de startpagina. Dit maakt het moeilijk voor individuele pagina’s om een ​​hoge ranking te behalen (omdat het zo moeilijk voor hen is om hun eigen link equity te genereren).

Dit zijn allemaal elementen waar we geen controle over hebben als we proberen andere sites naar ons te laten linken. We kunnen echter al deze elementen controleren door vanuit onze eigen inhoud naar onze eigen pagina’s te linken. Wij kunnen:

 • Bepaal welke ankertekst u wilt gebruiken.
 • Bepaal naar welke pagina u die ankertekst wilt verwijzen.
 • Zorg ervoor dat de kwaliteit en inhoud van de linkpagina hoog is (aangezien het onze pagina is!).

Het is belangrijk om externe links naar uw site op te bouwen, maar door meer van uw inspanningen te richten op de optimalisatie van deze interne links, kunt u hoogwaardige inkomende links bouwen met uitgebreide ankertekst naar de juiste pagina’s, wat u een ongeëvenaarde ranking-boost zal geven ( gratis!).

Hulpmiddelen en tips voor het bouwen van interne links

Dus hoe ga je om met het bouwen van deze geweldige interne links? Welnu, u kunt in een paar eenvoudige stappen een systeem opzetten om uw pagina’s met elkaar te verbinden:

 • Zoekwoordonderzoek voor linkbuilding – Ten eerste moet u een hulpprogramma voor trefwoordonderzoek gebruiken om tal van zoekwoorden aan u voor te stellen die zowel relevant als populair zijn .
 • Wijs trefwoorden toe aan inhoud – Vervolgens moet u uw trefwoorden strategisch groeperen, waardoor een zoekvriendelijke informatie-architectuur ontstaat .
 • Linkpagina’s met behulp van gerichte ankertekst – De laatste stap is om uw zoekwoordonderzoek toe te passen op intelligente interlinking; u doet dit door naar inhoud te linken met behulp van de zoekwoorden die u heeft ontdekt.

De uitvoering van het derde item Hoe werkt linkbuilding staat centraal. U moet er zeker van zijn dat u naar de juiste pagina’s linkt met de juiste ankertekst. Hier zijn een paar snelle tips om dat effectief uit te voeren:

Gebruik uw sitezoekopdracht

Deze is vrij eenvoudig en kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt:

 • Pagina’s op uw site zoeken om naar een nieuwe pagina te linken – Wanneer u nieuwe inhoud maakt, wilt u er zeker van zijn dat u op uw site kunt zoeken naar vermeldingen van vergelijkbare zoekwoordvarianten die u mogelijk naar die pagina wilt linken.
 • Een pagina vinden die is gemaakt om naar te linken : uw site kan meerdere auteurs van inhoud hebben. In dit geval heb je misschien een vaag idee dat er een pagina over “windturbinerotoren” is aangemaakt, maar weet je de paginatitel of URL niet. In dit geval kunt u het trefwoord in uw sitezoekopdracht typen om de bijbehorende pagina te vinden, of Google zelf gebruiken. Om dit te doen, typen we gewoon: “site:http://www.goodguyswindturbineparts.com intitle:windturbinerotors” in Google. Dit zou alle pagina’s retourneren die die zin bevatten die Google heeft geïndexeerd.

Maak een interne SEO Link Building Wire Frame

Om dit te doen, hoeft u alleen de zoekwoorden die u wilt targeten, toe te wijzen aan de meest logische pagina’s. Laten we zeggen dat we drie pagina’s hebben om uit te kiezen:

 • goodguyswindturbineparts.com/wind-turbine-parts
 • goodguyswindturbineparts.com/turbine-rotors
 • goodguyswindturbineparts.com/wind-turbine-shaft

Aangezien de pagina ’turbinerotoren’ absoluut het beste lijkt te passen bij ons zoekwoord ‘windturbinerotoren’, stemmen we dat zoekwoord af op die pagina.

Dus op de vraag Hoe werkt linkbuilding hebben we hierboven een passend antwoord gegeven.