Google Penalty Mythes

We horen vaak over Google-sancties die niet eens bestaan ​​of slechts een mythe zijn. Deze mythes over Google-boetes komen aan de oppervlakte wanneer experts een bericht van Webmasterhulpprogramma’s verkeerd lezen en naar eigen inzicht interpreteren.

Google Penalty Mythes. Wat Zijn meest Heersende?

Als digitale marketeers zijn we vrij frequent van de geruchten met betrekking tot Google en zijn algoritmevernieuwingen die het bedrijf uitgeeft bij schendingen van richtlijnen. In de loop der jaren heeft Google verschillende algoritmen uitgerold om ervoor te zorgen dat webmasters eerlijke praktijken op zijn webproperty’s toepassen. Deze algoritme-updates en resulterende boetes hielpen Google de spam in grotere mate te verwijderen. Hoewel de algo’s van Google er zijn om eerlijke praktijken te installeren en spam op te lossen, leidt niet elke update tot een boete. We horen vaak over Google-sancties die niet eens bestaan ​​of slechts een mythe zijn. Ze komen boven water wanneer experts een bericht van Webmasterhulpprogramma’s verkeerd interpreteren en naar eigen inzicht interpreteren.

Wat u hier moet begrijpen, is dat Google niet iedereen voor alles straft. Het artikel is een poging om feiten en mythen te schetsen die verband houden met de meest besproken Google-straffen op internet.

Soorten Google Sancties:

Laten we beginnen met de basis.

Google, het conglomeraat van zoekmachines, heeft twee soorten straffen om uit te geven in zijn index: Handmatig en Algoritmisch.

Handmatige straf:

Het is een handmatige sanctie die wordt toegepast door het antispamteam van Google. De boete verwijdert een website van de resultatenpagina’s van zoekmachines als blijkt dat deze betrokken is bij spam van welke aard dan ook.

Algoritmische straf:

Dergelijke boetes worden automatisch toegepast door een algoritme. Evenzo raken ze ook websites met een gedaalde ranking als blijkt dat ze betrokken zijn bij het overtreden van richtlijnen.

Handmatige boete kan vreselijk zijn als het niet op tijd wordt opgelost. Ze kunnen uw website volledig uit de SERP’s wissen. Handmatige sanctie is bedoeld om websites te straffen die zoekresultaten op een bepaalde manier manipuleren.

Algoritmische boete daarentegen eist zijn tol van de online zichtbaarheid van de website. De boete houdt rekening met acties op basis van bepaalde criteria, zoals dunne inhoud of betaalde links, enz. Als uw site wordt gezien als dunne inhoud of gesponnen inhoud, kan uw positie dalen totdat Google het algoritme opnieuw ververst.

Google Penalty Mythes

Grote Google Penalty-Mythe Om Te Ontdekken:

We geven hier enkele van de meest besproken Google-straffen, de mythe die ermee samenhangt en de feiten.

Dubbele contentstraf: (mythe)

Zo’n straf bestaat helemaal niet. Het gerucht gaat dat als blijkt dat uw website betrokken is bij enige vorm van duplicatie van inhoud, of dit nu op de website is of in de vorm van inhoudssyndicatie, uw website zal worden gestraft. Wat u moet begrijpen, is dat dubbele inhoud zelf de zichtbaarheid van de website en de gebruikerservaring op de hele website schaadt. Het ingebouwde algoritme van Google detecteert dubbelheid in inhoud. Websites die volledige inhoud of enkele delen ervan kopiëren.

uit andere bronnen en publiceren op hun platform, verliezen hun zichtbaarheid in de SERP’s. Uiteindelijk krijgt de website waar de inhoud vandaan komt een voorsprong op andere in SERP’s.

Als uw website een paar dubbele pagina’s heeft, heeft dit niet veel impact. Het wordt echter aanbevolen om uw eigen inhoud te maken in plaats van andere bronnen of syndicatie te gebruiken. Daarnaast kunt u ook een rel=”canonical”-tag gebruiken om originele pagina’s aan te geven.

Straf voor overoptimalisatie: (mythe)

Google heeft tot nu toe geen sanctie ontworpen om een ​​website te straffen waarvan wordt vastgesteld dat deze zijn website te veel optimaliseert. Dat betekent dat de boete voor overoptimalisatie meer een Google Penalty Mythes is. De methoden en strategieën die tijdens de optimalisatie worden gebruikt, kunnen uw website echter blootstellen aan een Google-sanctie , hetzij handmatig of algoritmisch. Vermijd daarom het bouwen van een hoop links met specifieke ankertekst of het schrijven van honderden blogberichten vol trefwoorden. Ze kunnen uiteindelijk leiden tot sancties.

404 Straf: (Mythe)

Een ander gerucht dat moet worden opgelost, is: “Als uw website te veel URL’s heeft, kan deze worden bestraft.” Er gaat niets boven een 404-straf. Het toenemend aantal 404 niet gevonden pagina’s kan echter op andere manieren problemen voor uw website veroorzaken. Ze kunnen bezoekers die uw site bezoeken irriteren. Dat resulteert in een bouncepercentage dat uiteindelijk een belangrijke statistiek is om rankings te meten.

Wat we aanbevelen: houd 404-pagina’s niet gevonden laag en elimineer ze waar mogelijk.

Trage sitestraf: (mythe)

Google heeft geen algoritme om langzaam ladende websites onder het mes te brengen. Een Trage site  is ook een Google Penalty Mythe. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om op te merken dat Google snellere sites in de zoekresultaten prefereert. Als Google de keuze krijgt om twee websites te rangschikken op basis van de laadsnelheid van de site, zal de zoekmachine er een kiezen die 2 seconden sneller laadt dan de andere.

Straf voor gastbloggen: (mythe)

Het is opnieuw een gerucht dat uw website kan worden bestraft als deze berichten van gastbloggers publiceert. Een gastpost op uw website kan leiden tot boetes als:

  • Het bevat links naar niet-gerelateerde of schadelijke websites
  • Het bevat dunne, niet-originele of gedupliceerde inhoud
  • Het bevat met trefwoorden gevulde inhoud om hoog te scoren

De boete voor gastbloggen is een Google mythe op zich. Als echter blijkt dat uw blog betrokken is bij gastposten van lage kwaliteit met weinig of geen originele inhoud, kan uw blogranglijst worden geschrapt.

Wat zijn de Google Penalty Recovery-feiten die ik moet weten?

6 Google Penalty Recovery Feiten Sinds 2011, toen Google zijn eerste Google-penalty genaamd Penguin introduceerde, is het domein opgestapeld met geruchten over wat ze zijn en hoe ze van invloed zijn.

Google Penalty Recovery-Feiten

Sinds 2011, toen Google zijn eerste Google-sanctie, Penguin genaamd, invoerde, is het domein opgestapeld met geruchten over wat ze zijn en hoe ze van invloed zijn. We hebben deze onderwerpen in detail behandeld in onze blog en via onze SEO FAQ’s. Hier is onze focus om u te vertellen hoe verkeerde interpretaties uw vooruitzichten op het terugvorderen van boetes kunnen belemmeren . Hier hebben we een paar relevante punten bevestigd die eigenlijk minder bekend zijn. We houden er ook rekening mee of een bepaalde strategie al dan niet onfeilbaar is en of deze integratie met andere strategieën voor herstel vereist.

Uw zorg is duidelijk. U benadert een instantie die u verzekert het nodige te doen om u van de boete te herstellen . Ze bedenken een Google-boeteherstelplan met een stapsgewijs proces en gaan ermee aan de slag. Ze zijn misschien op de goede weg, of omdat ze een leek zijn in hun plan, heb je geen andere keuze dan te geloven dat ze gelijk hebben.

Google Penalty Mythes

Nou, dat is om u te helpen controleren of uw bureau sommige strategieën overdrijft en sommige ondermijnt. Daar gaan we:

Google Search Console alleen zal niet veel helpen:

Google Search Console (Eerdere Google Webmaster tool) helpt je wel om snel inzicht te krijgen in je backlinks, maar onder de limieten. De tool registreert helaas niet alle huidige of historische backlinks die naar uw site verwijzen.

Als uw bureau alleen op GSC vertrouwt om slechte links te verzamelen, kunt u beleefd de confrontatie aangaan. Houd er rekening mee dat er naast GSC veel geavanceerde tools beschikbaar zijn om uw historische links vast te leggen. Moz Open Site Explorer, Majestic SEO, ahrefs en LinkResearchTools zijn enkele namen die u kunt gebruiken om slechte links te verwijderen.

Slechte links zouden u zeker onder boete brengen (is daar iets van waar)

Je leest veel over slechte links. Als uw website in het bezit is van slechte links, wordt u niet gespaard, hoewel het enige tijd kan duren, afhankelijk van wanneer Google-crawlers en algoritmen u detecteren. Aangezien Google Engineers handmatig websites scannen op overtredingen van richtlijnen, kan uw beurt worden uitgesteld vanwege langere wachtrijen. Google-algoritmen werken echter de klok rond en daarom kunt u op elk moment worden gemarkeerd voor beoordeling.

Maar wat zijn slechte links, de ene zegt dit, de andere dat … Een Google Penalty Mythe is zeker het Toxic link verhaal van Semrush en Majestic. Die kunnen er ook wat van.

Het opnieuw starten van de website op een nieuw domein helpt niet:

Van de vele snelkoppelingen die webmasters gebruikten tijdens de eerste dagen van pinguïn, was het opnieuw lanceren van de website op een nieuw domein een bekende. Op dat moment verplaatsten webmasters hun inhoud en code naar een nieuwe site OF 301 die hun hele site omleidde, inclusief backlinks, websitecode en inhoud. De strategie werkte voor sommigen en resulteerde in het weggooien van de penalty.

De strategie duurde echter niet lang. Een paar weken later sloeg Google ze met enorme straffen en hun rankings werden slecht neergehaald. Google heeft ingebouwde algoritmen om privéblognetwerken te detecteren. Dit is hoe gigantische domeinen aan elkaar koppelen en de-indexeren. Domeinmigratie en routering naar 301 kunnen u helpen de puinhoop voor een kortere periode te beheren, maar op de lange termijn wordt u gedetecteerd en geslagen.

Kortom de Google Penalty Mythes zijn enorm, geloof niet alles wat je leest.